Najnovšie videá

Oznamy

Sestry a pôrodné asistentky žiadajú ministra zdravotníctva, aby zastavil výhodný biznis v zdravotníctve
Bratislava – SK SaPA je vďačná Aliancii Fair-play, že priniesla verejnosti analýzu výhodného podnikania v zdravotníctve, čím sa potvrdilo šafárenie v zdravotníctve, načo sestry dlhodobo upozorňujú. Sestry sú prekvapené z toho, že kompetentní dovolia vysoké zisky podnikateľom v takom rezorte, v ktorom dlhodobo nie je dosť finančných zdrojov na rekonštrukcie nemocníc, kúpu moderných prístrojov či zvýšenie platov sestier a pôrodných asistentiek.
Odborníci na ošetrovateľstvo nesúhlasia s vrátením vzdelávania sestier späť na stredné školy
Vysoké Tatry – Slovensko má jeden z najlepších systémov vzdelávania sestier v Európe a bolo by veľkou chybou ho vrátiť z vysokých škôl späť na stredné školy. Problém nie je vo vzdelávaní, ale v tom, že sestry potrebujú lepšie podmienky pre vykonávanie ich práce. Vyplynulo to z diskusie odborníkov na medzinárodnej konferencii „Ošetrovateľstvo a pôrodná asistencia v procese zmien,“ ktorú (23-24. septembra) organizovala Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek v Novom Smokovci vo Vysokých Tatrách.
Vo Vysokých Tatrách sa začala konferencia „Ošetrovateľstvo a pôrodná asistencia v procese zmien
Vysoké Tatry – Prezidentka SK SaPA Mgr. Iveta Lazorová, dipl. p. a. dnes v Novom Smokovci vo Vysokých Tatrách otvorila konferenciu s medzinárodnou účasťou „Ošetrovateľstvo a pôrodná asistencia v procese zmien." Dvojdňové odborné podujatie (23.-24.9.2016) sa koná pod záštitou Slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie, Európskej federácie sestier, a ministra zdravotníctva SR Tomáša Druckera.
Vedenie prešovskej nemocnice stále pohŕda sestrami, ktoré podali hromadné výpovede
Bratislava – Napriek tomu, že na Slovensku chýba 12 000 sestier, na Slovensku sú aj také sestry a pôrodné asistentky, ktoré v nemocniciach nie sú žiadané. Vedenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana aj pol roka od hromadných výpovedí tvrdošijne odmieta zamestnať späť desiatky sestier, ktoré by sa do nemocnice chceli vrátiť.

Podujatia

Účastníkov konferencie zaujala panelová diskusia k vyžiadaným témam
Mimoriadne úspešná u návštevníkov konferencie "Ošetrovateľstvo a pôrodná asistencia v procese zmien", ktorá sa konala v dňoch 23.-24. 9. 2016 vo Vysokých Tatrách, bola panelová diskusia k vyžiadaným témam.
Prezidentka Iveta Lazorová v živom vysielaní rádia LUMEN
Bratislava - Prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Mgr. Iveta Lazorová, dipl. p. a. sa v utorok 23. augusta 2016 zúčastnila živého vysielania rádia LUMEN, ktoré moderoval moderátor Ján Heriban. Hlavnou témou relácie OBČAN, ktorá je zameraná na podporu informovanosti o aktuálnych občianskych témach, bola tento krát téma: nedostatok sestier a ich slabé kompetencie.
Minister zdravotníctva Tomáš Drucker prijal predstaviteľov SK SaPA
Bratislava - Minister zdravotníctva Tomáš Drucker na Ministerstve zdravotníctva SR dňa 18. augusta prijal predstaviteľov Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek na čele s prezidentkou komory Mgr. Ivetou Lazorovou, dipl. p. a.
Tlačová konferencia: Legalizujme činnosti sestier podľa ich vzdelania, praxe a najnovších vedeckých poznatkov
Bratislava - Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek dňa 11. 8. 2016 v sídle kancelárie komory organizovala tlačovú konferenciu na tému: „Legalizujme činnosti sestier podľa ich vzdelania, praxe a najnovších vedeckých poznatkov."

Partneri