Najnovšie videá

Oznamy

Zatvorená kancelária v dňoch 22.-26. 8. 2016
Dovoľujeme si Vám oznámiť, že v dňoch 22. - 26. 08. 2016 bude z dôvodu čerpania dovoleniek zatvorená kancelária Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek. Ďakujeme za pochopenie.
SK SaPA: Doterajšie pôsobenie ministra zdravotníctva je dobré, očakávame od neho ďalšie riešenia
Bratislava – Pôsobenie ministra zdravotníctva Tomáša Druckera počas prvých sto dní vlády Roberta Fica je podľa SK SaPA dobré. Predstavitelia komory však od šéfa rezortu zdravotníctva už v tomto čase očakávajú prvé návrhy na riešenie nedostatku sestier, či možnosti motivácie, prečo by ľudia mali pracovať v povolaní sestra a pôrodná asistentka.
SK SaPA dúfa, že ministerská sestra vybojuje lepšie podmienky pre sestry a PA
Bratislava – SK SaPA víta, že MZ SR od 15. júna zriadilo odbor ošetrovateľstva, ktorý by mala od 1. augusta viesť ministerská sestra. Komora dúfa, že PhDr. Tatiana Hrindová, PhD. bude mať možnosť robiť potrebné zmeny, ktoré sestry a pôrodné asistentky tak dlho očakávajú.
Na tlačovej konferencii sme upozornili na nedostatok sestier a PA
Bratislava - Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek v kancelárii komory dňa 22. 7. 2016 organizovala tlačovú konferenciu na tému: „Nedostatok sestier a pôrodných asistentiek na Slovensku – budeme zatvárať kliniky a oddelenia?“

Podujatia

Minister zdravotníctva Tomáš Drucker prijal predstaviteľov SK SaPA
Minister zdravotníctva Tomáš Drucker na Ministerstve zdravotníctva SR dňa 18. augusta prijal predstaviteľov Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek na čele s prezidentkou komory Mgr. Ivetou Lazorovou, dipl. p. a.
Tlačová konferencia: Legalizujme činnosti sestier podľa ich vzdelania, praxe a najnovších vedeckých poznatkov
Bratislava - Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek dňa 11. 8. 2016 v sídle kancelárie komory organizovala tlačovú konferenciu na tému: „Legalizujme činnosti sestier podľa ich vzdelania, praxe a najnovších vedeckých poznatkov."
Na komore sa stretli predstavitelia ADOS
Bratislava - V kancelárii Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek v Bratislave sa vo štvrtok 11. augusta 2016 uskutočnilo oficiálne stretnutie predstaviteľov organizácií, ktoré združujú agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti ADOS.
XV. celoslovenská konferencia sestier pracujúcich v endoskopii 10.06.- 11.06. 2016 v Martine
Martin - V dňoch 10.-11. júna 2016 sa v priestoroch penziónu Čierna pani v Martine uskutočnila XV. celoslovenská konferencia sestier pracujúcich v endoskopii. Vzdelávacia aktivita bola spojená s voľbami do výboru sekcie.

Partneri